Kostnadsfria hembesök: 0739-80 14 14 | info@dcmfast.se

 

 

Trädfällning och Trädvård

Att arbeta med trädfällning kräver väldigt stor erfarenhet samt kunskap om hur olika träd har olika egenskaper . Trädfällning kan göras vilken årstid som helst, även om vi som jobbar med detta tycker självklart det blir enklare när inga löv finns på träden. Det vanligaste sättet är givetvis att fälla hela trädet på en gång, men många gånger kräver omgivningen en s.k sektionsfällning. Vi tar oss då upp i trädet och tar ner det bit för bit. Detta sätt påverkar givetvis både tid och pris. Angående försäkringsfrågan är alla medarbetare fullt försäkrade samt även omgivningen som ex. hus mm.

Vårt försäkringsbolag är Trygg-Hansa sedan många år tillbaka och beloppet uppgår till 10 000 000 kr.

Det största och äldsta träd vi tagit ner. cirka 340 år och över 34 meter högt

Plantera ett träd/Tänk på miljön

För varje träd DCM tar ner planterar vi även ett nytt träd. Genom att plantera träd och restaurera skog i någon av världens regnskogar hjälper vi vår planet och hotade arter att överleva. Du kan också själv gå in och ge en gåva www.wwf.se

TRÄDBESKÄRNING

Vi som arbetar dagligen med träd ser träden som en unik tillgång till vår natur och många gånger för att nå exempelvis utsikt mm är det kanske inte alltid nödvändigt att fälla hela trädet utan istället göra en förminskning och behålla trädet i ett mindre format, men vissa gånger kan trädet ha tagit skada o därmed är på väg att dö. Då måste det tas ner för ett träd på oftast flera ton kan göra väldig stor skada på ex. hus mm. Även all trädbeskärning gäller 50 % rutavdrag på arbetskostnaden.

FRUKTTRÄD

För att ett fruktträd skall må som allra bäst behövs en årlig översyn av t.ex vattenskott, döda grenar, urglesning, grenar som växer fel mm. Rutavdrag även här 50%.